Sportschool fitness trainer • isderafit.nl
 • ontvruchtbaarheid biotherapie energie behandeling

  Onvruchtbaarheid wordt meestal veroorzaakt door hormonenwisseling bij oudere vrouwen. Ook door gebruik van tabletten die zwangerschap tegenhouden is dat meestal bij jonge meisjes en jonge vrouwen het geval. Onvruchtbaarheid is goed te behandelen met een Bio Therapie Energie behandeling.

  Meer
  ontvruchtbaarheid biotherapie energie behandeling
 • hersen letsel en Epilepsie. Sporten met niet aangeboren Hersenlet…

  Hersenletsel en epilepsie, sporten met niet aangeboren hersenletsel. Wat is nodig om mensen met niet aangeboren hersenletsel in de chronische fase een op maat gemaakt sportprogramma aan te bieden? Het is bewezen dat door lichamelijke activiteit de kans op epileptische aanvallen niet wordt vergroot, maar lijkt juist te verminderen.

  meer
  hersen letsel en Epilepsie. Sporten met niet aangeboren Hersenlet…
 • Biotherapie energie prana chi qi

  De Bio Therapie Energie, Domancic methode maakt gebruik van energie van het universum. Dat wordt ook wel Prana, Chi, of Qi genoemd: De universele energie, levensenergie, of licht, ons lichaam is omgeven door een elektromagnetisch veld. Het veld, krachtveld is verglijkbaar met het magnetisch veld van de aarde. Dat is een serieuze behandeling die kan, of wordt uitgevoerd in een groep, of op individuele basis.

  meer
  Biotherapie energie prana chi qi
Hier vindt u wat informatie over ontstaan van fitness begin 80 jaren en heden.

Zoals U op mijn site heeft kunnen lezen ben ik een fitnesstrainer met wat uitgebreidere specialisaties. Naast fitnesstrainer ben ik ook een gediplomeerd personal trainer, paramedisch fitness en Bio Therapie Energie adviseur en begeleider Bio Fit trainingen.

Ik zou U nu graag wat meer vertellen over sportscholen en de fitness trainer, gezien uit het oogpunt van een fitness trainer om U een duidelijker beeld te geven.

Nu is het niet meer zoals vroeger in een sportschool, een beetje rondlopen en wat kletsen met klanten. Zo was het meestal in verleden. Een sportschool met vitamine, energie dranken en een paar kratten bier. Ook entertainment hoort er meestal bij, samen met een gokapparaat in de hoek.

De eerste sportscholen in Nederland begonnen begin van de tachtiger jaren bekendheid te verwerven en succes te krijgen.

Als je wat wilde sporten, ging je naar een bok vereniging en dan ging je daar trainen om wat sterker te worden, een stoerder uiterlijk te krijgen en meer gespierd te worden om indruk op vrouwen te maken.

Enkele mensen die daar trainden gingen naar diverse wedstrijden om te zien hoe sterk ze waren en als je er toen goed uitzag en goed gespierd was, kon je andere mensen gaan aanleren wat ze moeten doen om ook sterk te worden.

Er was eigenlijk geen opleiding voor dus je kon zo een sportschool starten als je een horecadiploma had en een ruimte met enige zelfgemaakte apparatuur, gewichten, stokken enz.

Als je dat had dan kon je beginnen met een zaak en dat noemden ze een bodybuilding club.

Ik herinner mij nog goed toen ik voor de eerste keer in een sportschool kwam. Het was een klein gebouw en als je erbinnen liep zag je aan de voorkant tafels en stoelen, een bar en een toonbank waar de eigenaar achter zat.

Ik vertelde dat ik aan bodybuilding wilde gaan doen. De eigenaar/trainer zei dat het goed was en dat ik daar kon komen trainen. Hij gaf mij een rondleiding, liet mij het gebouw zien waar zich apparatuur, douches en kleedkamer bevonden. De trainer/eigenaar zei: ( kleed je maar om en kom dan maar naar de zaal.) Dat was twee deuren verderop.

Toen ik de zaal binnen kwam moest ik eerst een kwartiertje fietsen, warming up doen. ( Als je klaar bent met fietsen, kom je naar mij toe. Ik ben bij de bar en dan ga ik je laten zien welke oefeningen je moet doen ).

Na vijftien minuten kwam ik bij hem en hij zei: ( ik heb een paar oefeningen voor je voorbereid opgeschreven dus ga je nu met mij naar de zaal. ) Hij ging bij een apparaat zitten, deed twee herhalingen en zei: ( Nou jij! Als je dat gedaan hebt dan kom je bij mij terug en ik laat je zien wat je verder moet gaan doen. )

Toen ik die oefening gedaan had, ging ik naar hem toe en hij liet mij nog vijftien minuten fietsen om af te koelen. Daarna was ik klaar met de training. Vervolgens ging ik me in de kleedkamer omkleden en douchen. Toen gingen we zitten en een contract tekenen en contributie betalen. Ik kreeg een contract en ik was officieel ingeschreven bij de sportschool en ik kon elke dag komen trainen. Ik kon ook nog iets bestellen om te drinken voordat ik weg ging.

Je kreeg adviezen van zo genoemde trainer als je meer spierkracht en sterek wil worden of groote dikke spieren hebben dan moet je eiwitten en koolhydraten nemen uit zo een paar kilo zware pot met bedoeling om extra inkomsten te verkrijgen.

Eigenlijk er is niet zoveel veranderd bij sommige sportscholen. Het gaat nog steeds als in de beginjaren 80, met een trainer die een rondje loopt en dan achter de bar toonbank gaat zitten en als je iets nodig hebt dan moet je hem gaan zoeken. Net als in de jaren 80.

Wat is het verschil tussen bodybuilding en de later genoemde fitness. Bodybuilding was pure krachtraining met weinig herhalingen met zware gewichten.

Fitness is een trainingsmethode met minder gewicht en meer herhalingen, een lichte trainingswijze.

De bedoeling was om mensen aan het beweging te krijgen en naar een sportschoolcentrum te krijgen. Om geld te verdienen aan een bredere bevolkingsgroep.

Fitness in de tegenwoordige tijd:

Fitness in de tegenwoordige tijd:

In de tegenwoordige tijd hebben we crisis en veel mensen hebben niet veel geld om te gaan sporten in zo ' n redelijke sportschool met een redelijke prijs van 50 Euro per maand en waar ze een beetje begeleiding krijgen.

De laatste tijd worden alle sportscholen overgenomen door grote bedrijven die de lidmaatschapsprijs naar beneden drukken door hun aanbiedingen.

Prijs en kwaliteit van zo ' n center worden bepaald door aanbod en begint bij een zeer lage prijs en wordt verhoogd met elk blok zoals groepslessen, buikspierkwartiertje, boze bollen begeleiding, personal training enz.

Vorige jaar heb ik een familie lid uit Chicago op bezoek gehad. Hij en zijn vrouw trainen bij een fitnesscenter en hij vertelde mij als je een idee of voorstel hebt of als je iets nieuws hebt bedacht en je wil dat gaan doen maak je kans om een bepaald geldbedrag te krijgen als dat in je trainingsprogramma wordt opgenomen.

Laatste tijd kwamen er ook zo genaamde budget fitnesscentra voor mensen met een laag inkomen. Hier wil ik geen namen noemen maar U ziet het dagelijks in televisiereclames: ( U traint bij ons vanaf tien Euro ). Met zulke slogans werven ze nieuwe klanten.

Waaraan moet je voldoen als je een sportschool fitness trainer wil worden:

Als je een fitnesstrainer wil worden dan moet je naar het CIOS of een ander school gaan.

Als je ouder bent, dan volg je een cursusopleiding die een half jaar per onderdeel duren.

Je moet fitness A-diploma hebben om te kunnen gaan werken, vervolgens B-diploma en andere specialisaties als personal trainer, paramedische trainer, pre diabetes, hersenletsel enz.

Het hangt ervan af wat je wilt doen, wil je groepslessen geven, aerobic of iets anders. Er zijn zo veel fitnesscentra sportscholen en spa's in Nederland.

Volgende vraag is, waar wil je werken dus moet je goed zoeken, brieven schrijven, C.V.-motivatie brief en je moet veel geluk hebben als je als een gewone trainer aan het werk kunt komen. Er is zo 'n groot aanbod en werkgevers kunnen kiezen.

Er wordt steeds meer van een trainer gevraagd: ( all in one trainer ). Je moet goed met mensen kunnen omgaan, je moet het gezellig maken zodat iedereen zich goed op zijn gemak voelt; met andere woorden, je moet een goede showmaster zijn.

Als je die diploma's hebt dan heb je een goed kans om aan het werk te komen terwijl je in veel sportscholen ook nog trainingsapparatuur schoon moet maken, zorgen dat alles netjes opgeruimd is: dumbels, halters, gewichten enz.

PPersonal trainer fitness, professional trainer:

Als een personal trainer moet je echt discipline hebben, geduld, gezag, leiding kunnen geven, een zeer goede training en begeleiding geven. Je moet zakelijk, vertrouwelijk over komen anders gezegd professioneel. Het belangrijkste je moet klanten gevoel geven dat je tijd voor ze neemt, niet de hele tijd op horloge kijken of de les voorbij is.

Je moet alles duidelijk kunnen uitleggen, schema maken, planning maken voor de volgende les, zorgen voor een goede tijdsbesteding.

Een klant komt bij U trainen en U heeft een uur om met hem te trainen en in een paar weken een goed resultaat te behalen zodat er vooruitgang zichtbaar is, anders komt hij niet meer terug.

Zo iemand die een personal trainer nodig heeft om efeciënt kunnen trainen. Hij of zij wil snel klaar zijn, heeft niet veel tijd en moet alles bij elkaar in negetig minuten klaar zijn vanaf de aankomst tot vertrek.

Uit zicht van klant:

Uit zicht van klant

De klant gaat zich eerst omkleden, trainen, bespreken, weer omkleden en gaat weer verder met zijn dagelijkse werkzaamheden.

Meeste werken personal trainers als Z.Z.P.-er. Ze krijgen een aanvraag van een fitnesscentrum om een paar klanten te komen trainen.

Dit omdat ze geen personal trainers in dienst hebben wegens hoge loonkosten. Een personal trainer verdient tussen de veertig en honderd euro per uur. Er zijn weinig mensen, klanten die dat willen of kunnen betalen.

Daarom huren ze een trainer in.

Een personal trainer heeft het niet makkelijk, hij krijgt meestal het geldbedrag bruto uitbetaald.Veertig euro per uur en hij moet daarvan ook het gebruik van de ruimte en apparatuur betalen aan de sportschool.

Dat is eigenlijk de rede waarom een personal trainer zo duur is en niet voor iedereen haalbaar.

Paramedische trainer, Paramedische trainers werken ook als Z.Z.P.-er. Meestal zijn ze ook vast in dienst van een sportschool. Als het een paramedische trainer met uitgebreide kennis is, dan is hij meestal te duur voor een sportschool. Dat is de rede waarom een sportschool met Z.Z.P.-ers werkt.

Zo 'n paramedische trainer onderscheidt zich eigenlijk niet echt van een gewone trainer bij het les geven.

Als hij lesgeeft, zie je geen verschil tussen de trainers zo lang je niet goed kijkt naar zijn werkwijze. Als je zo kijkt naar zijn klanten die een medische training doen, is het niet zo opvallend, omdat er voor de training besproken en gepland wordt welke oefeningen worden gedaan in een rustige omgeving. Er zijn klanten die niet willen opvallen en trainen zonder direct toezicht van de trainer.

Maar er is ook andere groep die wel zichtbaar zijn..


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over isderafit.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opisderafit.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om isderafit.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Afslanken     Afvallen     Asea
    Biotherapie Prana Chi Qi     Afstand behandeling     Genezen met biotherapie     Groep behandeling      Individuele behandeling      Vragen antworden
    Epilepsie     Hersenletsel     Preventie diabetes     Onvruchtbaarheid
    Fitnesstrainer coach      Personaltrainer     Prijs lijst
    biofit fitness training     algemene voorwaarden
    Contacteer ons     Disclaimer     Cookies Beleid     algemene voorwaarden
    Work Shop Cursusen